Stad Carnaval Ordrer van Tielebuis Diest.

Activiteiten

Prinsenbal
 Datum:08/02/2020
 Tijdstip:20:11
 Locatie:Hallezaal – Diest
 Info:
 
Kindercarnavalbal
 Datum:09/02/2020
 Tijdstip:14:11
 Locatie:Hallezaal – Diest
 Info:Gezellige namiddag voor de kinderen met animatie. Met grandioze kleurwedstrijd en prachtige prijzen. Voor elk verkleed kind is er een aandenken, aangeboden door de stadsprins.
 
Kindercarnavalstoet
 Datum:25/02/2020
 Tijdstip:14:33
 Locatie:Centrum Diest
 Info:Een gezellige optocht door onze kleine carnavalvierders in de centrumstraten van Diest. Vertrek : Graanmarkt
 
Zotte nacht van Diest
 Datum:25/02/2020
 Tijdstip:20:11
 Locatie:Grote Markt
 Info:Verbranding van de winterpop als afscheid van koning winter, gevolgd door het verkleed stratencarnaval en in de deelnemende horecazaken
 
47ste Internationale Carnavalstoet
 Datum:29/03/2020
 Tijdstip:14:33
 Locatie:Diest centrum
 Info:Deelname van groepen uit binnen- en buitenland. Vertrek van de publiciteitscaravaan omstreeks 14u en praalwagens omstreeks 14.33u ter hoogte van de Boudewijnvest. Dit alles wordt afgesloten met een carnaval after party in de Hallezaal.
 

Ontstaan

De stichting van het stadscarnaval “Gilde van Tielebuis” vond plaats op het Begijnhof te Diest op 10 november 1970. Dit gebeurde onder leiding van Dhr. Peeters Pieter, gewezen Europaprins. Het was in feite een opnieuw aanknopen met een oude traditie, die reeds enkele jaren was teloor gegaan.

Toch bracht deze wedergeboorte van Tielebuis een metamorfose van de Diesterse carnavalsbeleving teweeg. Van het toenmalig carnavalscomit√© sommen we enkele namen op, zonder aanspraak te maken op volledigheid: De heren Peeters Broeckmans , Clement , Berckx , Binnemans , Van den Bogaert , De Boeck …

Het toenmalig lokaal is vandaag de dag nog steeds het vergaderlokaal .

http://www.tielebuis.be/index.php